Het historische stadscentrum, het marktplein en het Joodse district
zijn de meest populaire bestemmingen in Krakau. De vele winkeltjes,
cafés en restaurantjes trekken jaarlijks miljoenen bezoekers. De stad
en de omgeving hebben echter nog veel meer te bieden. Vanuit Krakau
bereik je eenvoudig de betoverende Wieliczka zoutmijn, UNESCO werelderfgoed,
en de concentratiekampen van Auschwitz, de schokkende herinnering
aan de gruwelen van de Holocaust.

OUDE STAD

De Oude Stad - een van de oudste wijken van Europa, is een magneet voor toeristen van over de hele wereld. Deze levendige en onvermoeibare plek vormt een fascinerende collage van toeristische attracties en het dagelijkse leven van de lokale bewoners. Naast veel kerken (meer dan 15 in het gebied), heeft de oude stad een netwerk van kleine straatjes, waar het zeer de moeite waard is om een ​​tijdje rond te dwalen.

KONINKLIJK KASTEEL

Wawel Koninklijk kasteel - het meest kostbare Poolse erfgoedstuk, schilderachtig gelegen op een heuvel in een bocht van de Wisla-rivier, was vroeger de zetel van het Koningshuis. Na eeuwenlange uitbreidingen vormt het een caleidoscoop van opeenvolgende architecturale tijdperken. Veel legendes ontstonden rond Wawel en een van hen - over de Wawel Draak - is bij alle Polen bekend. Iedereen zou minstens één keer in haar of zijn leven de vuurspuwende draak moeten bezoeken.

JOODSE WIJK

Kazimierz Joodse wijk - De Joodse gemeenschap was vanaf de 14de eeuw een integraal onderdeel van de stad Krakau. Grenzend aan de oude stad, is Kazimierz district (genoemd naar de oprichter - koning Casimir III de Grote) een uitzonderlijk getuigenis van de christelijke en joodse culturen die naast elkaar leven. Je moet deze plek zeker bezoeken. Luister naar Klezmer-muziek en proef de keuken van de Ashkenazi. Ervaar de Joodse atmosfeer van Krakau.

ZOUTMIJN

De Wieliczka-zoutmijn – De twee zoutmijnen van Wieliczka en Bochnia die uniek zijn in de wereld bevinden zich op 15 km afstand van Krakau. Deze oudste Poolse bedrijven (al 700 jaar actief) bieden een verbluffende reis naar een ondergrondse wereld. De enorme kapel van St. Kinga, 101 meter onder de grond gelegen, of het zoutmeer waar de Poolse Olympiers windsurfen, zijn slechts enkele van de lokale bezienswaardigheden.

AUSCHWITZ

Auschwitz – Auschwitz, een nazi-Duits concentratiekamp, is voor de hele wereld het symbool geworden van de Holocaust. Onderhouden door de Poolse en Joodse gemeenschap in de afgelopen decennia, is het naast een schokkende herinnering aan de gruwelen van de oorlog, ook een plaats van bezinning en reflectie. Afstand vanaf Krakow: 65 km / 1 h.